Horon Nedir:
Horon, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde oynanan geleneksel halk danslarının adıdır. Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Rize ve Gümüşhane'de oynanan sert ve hareketli oyunlardır.
Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun sınırından Gürcistan sınırına kadar olan bölgede kız, erkek veya karışık olarak yayla şenlikleri, asker uğurlama, düğün ve nişan ve gibi toplu eğlencelerde ‘kemençe’ Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Gümüşhane’ de, ‘davul- zurna’ Ordu, Giresun, Trabzon ve Gümüşhane’ de, ‘kaval’ Of, Sürmene, Hopa ve Kemalpaşa’ da, ‘akordeon’ Borçka ve Şavşat veya ‘tulum’ Rize ve Artvin’ de eşliğinde oynanan geleneksel dans çeşitlerinin adıdır.
HORON KURSLARI VE FİYATLARI
Karadeniz’in vazgeçilmez oyunu horon oynayarak üstünüzdeki tüm streslerden arının. Adeta terapi uygulayan horon bir başlandı mı hiç bırakılmayacak türden. Bir horon halkasına az sayıda kişiyle başlanıp oyunun sonunda yüzlerce kişinin bu halkaya girdiğini görürsünüz. Bir horon halkası dansı saatlerce de sürebilir. Sizlerde bu denli eğlenceli ve efor sarf ettiren horon oyunun en iyi şekilde öğrenmek istiyorsanız İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, İzmit, Denizli illerinde bulunan horon kursları ile irtibata geçebilirsiniz. Üstelik bütçenizi fazla zorlamadan bu kurslara kayıt yaptırabilirsiniz. Kurs fiyatları 40 TL ile 150 TL arası değişmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder